Flashback..

Arysha balqish
31 mac 2008


Mac 30,2011
Masih sy ingat time ni, saat ni 3tahun lepas....

saya terlantar kat wad di HUSM, Kota Bharu menunggu kelahiran my 1st baby.Actually due utk deliver 29 mac 2008, Atas sebab saya ader GDM iaitu Kencing Manis Masa Mengandung sy terpaksa admitt ward & deliver on due date.. wahhh.. perasaan masa tu sgt2 takut... Masa dalam wad sy x sakit pom.. juz sakit sikit2 je.. biasa2 je.. TETAPI dah bukak 3cm.. xda langsung tanda2 baby nak kuar. Alih2 kul 1pg, sy ditolak ke Labour Room di tingkat 2.. Masa tu perasaan takut & berdebar & bermacam2 di fikiran saya. Mujurla en. hubby sudi temankan sepanjang masa.. Saya masih igt, masa masuk labour room... sy siap cakap kat Mr.Doktor.. 'alaa.. naper x sakit ni dr?' siap gelak2 coz malu doktor lelaki yang periksa sy.. hehe... malu jugakk...
then doktor putuskan nak masukkan ubat xigt plak aper namer, cecair & masuk tru tgn.. utk mempercepatkan kelahiran coz maser tu still 3cm-4cm.. aduhh... takutnyaa..
After ubat di masukkan, sy terasa cam nak muntah2.. mmg muntah dekat 10kali kot... & terasa mengantuk sgt2.. Misi2 sumer suh sy tido.. coz dier org ckp sy lambat lagik nak bersalin .. Maybe kul7-8pg esok..
TAPI...........
Ya Allah.. stat kul 3.50pg tuh dah terasa sakit yang teramat2.... Kesian en.hubby sy pegang tangan dier kuat2.. hehe..
Alhamdulillah ,
kul 4.15pg sy SELAMAT melahirkan my 1st baby dengan hanya 3kali teran... wahh terasa sgt lega... dengan berat 3.4kilos.. & PEREMPUAN.. sy sengaja x scan jantina cos nak suprise..

Comments

Popular Posts