aktiviti wikends - melepak umah alang!

As salam semua..
wikend sy ari tuh cam cepat je berlalu..
ye la, ari sabtu tu bangun awal2 pagi siap2kan rumah
cuci baju(opss.. mesin kan ader), sapu2 rumah + mandi-manda.
sedangkan en.somi dan anak2 masih enak dibuai mimpi.
sy bergegas keluar utk amek/cari/tukar tudung kat JLN TAR.
macam x percaya sy bersendirian ari tuh..
haaa... sorang tuh.. berani giler drive ke JLN TAR .. hehehhe..
yg penting 
sy selamat pergi dan selamat pulang..
bangga tu...

esoknya, (Ahad)
bangun pagi2 kemas umah + jemur kain.
terus siapkan anak2 utk ke umah my aunti a.k.a ALANG utk
lepak2 sambil dier nak belajar buat kek + Pavlova.

yang beshnya, kami sepjg hari dok lepak kat dapur je..
para sang suami jugak yg besh..
lepak2 dan tido kat ruang tamu..
walhal, kami kat dapur sang isteri dok sibuk dr pg sampai la
jam 6petang..
yang seronok nya, my bff since kecil jugak dtg a.k.a ARE
thanks tau..
sowii ye Are x sempat spend maser ngan mu..
x dhe nak borak2..
hheheh..

awal2 tu 
masak Pavlova..
so yummyy!!!


Pavlova again!!!
then masak kek coklat moist. atas permintaan Alang..
sekejap je kami habiskan..
sambil minum petang .
dengan Nescafe Ais -ku.

Kek coklat Moist. meleleh u!!
ni plak, Puding Caramel yg sy masak ari Jumaat. saja buat suker2..
senang rupernya nak buat puding caramel ni..
resepi from blog KAK NANI
thanks kak..
senang + besh sgt!!


Puding Caramel saya..
ni plak kek yg di tempah oleh Kak Ija. my bff kat Hospital AMpang, semoga akak sekeluarga 
enjoy dengan kek saya ini..

kek coklat moist ditempah my bff
oklah....
dah ngantuk..
kalu rajin esok sy update lagi ya...
TAKE CARE. GOOD NITE


luv,
fiza

Comments

Post a Comment

Popular Posts