Tambang Murah punye pasal!!

Nak salahkan sape???
Syarikat Penerbangan or Jabatan Imigresen? ?

Hahahaha...

Meh nak citer pengalaman buat Pasport Antarabangsa

Pengalaman yang tak kan aku lalui jika aku x hadapi... eh.. berbelit2 cam ape dah ayat aku.. maafkan aku. Penat sebenarnya.

Begini, pagi2 lagi dalam pukul 9.30pg dah terpacak kat Jabatan Imigresen kat Menara UTC, Pudu. Itu pun sebab mencari parking yg x jumper2. Sampai2 tgk ramai giler tgh q nak amek no... mujurlah dpt no 1370 & 1371 that's means aku org oe 370 sbb everyday 400 org je dieorg amek. Tanya guard kat siti around kul bape turn kiterorg. Dier suh kirer sendiri. Estimated 40 sejam. Gile kan. Lepas je amek no aku teman si dia pengarang jantung hati ke JPN depan tu je. Utk tukar IC sementara sebab cip die dah rosak. Yang menariknya Menara UTC ni, kat Tingkat 2 pelbagai Jabatan Kerajaan yg beroperasi 8pg-10mlm setiap hari.

Di kesempatan itu aku gi daftar company aku kat SSM sebelah tu je. Maka dengan rasminya Fizal Baraqah Enterprise beroperasi pada tarikh 25 Mei 2013.. sekejap je daftar kat kaunter SSM. CEPAT & MUDAH!  Kalu online seharian buat. X jadik2... heheh....

Lepas je semua setel dlm kul 10.30pg si dia dpt kol dr Pemaju rumah yg kami beli supaya pergi sign S&P kat Salak Tinggi. Dengan keadaan yg lapar, kami segera ke sana. Alih2 sampai xda org pun kat ofis. Punye la tunggu kemudian kami decide nak tgk2 site. Oklah so far progress umah kami.. insha allah. Dalam 12.15 gitu aku suh si dia kol pemaju. N bgtau we all nak g makan dulu sebab ofis tak bukak2.. alih2 masa kami nak buat u turn tgk ofis tu dah bukak. Hampeh betul. Hahaha.. setel semua, aku suh somi tapau je makanan, memandangkan anak2 dah terlena dlk keta. Kul 3 sampai rumah. Berehat2 sekejap,

Then kul 5ptg pergi balik ke UTC... sebab mengenangkan tenpat parking yg susah, kami decide naik LRT je turun kat Plaza Rakyat. Tiket rm3.4 je utk 2 org.. gile jimat... ha ha ha .... sampai2 no lambat lg 1251. Uwaaaa.. berapa lamalah aku harus tunggu... org terlampau ramai. Haiiihh... dalam kul 8mlm turn aku di panggil. Sampai2 kat kaunter, staff Imigresen check ic aku die ckp cip rosak n tukar kat JPN. Uwaaaaa.. lagik2 tension. Plus die tgk gambar yg aku amek utk Passport plak x leh gune sebab x memenuhi kriteria dieorg. Uwaaaaaa... bala... bala... nasib bek die suh g buat ic sementara n tangkap gambar kat depan tu je. Lepas setel2 semua juz g je buat kat kaunter tu... nak tunggu utk buay byran pun satu hal. Tepat2 jam 9mlm kami setel semua.

Sampai je Serdang trus terjah warung nasik lemak tasik. Kelaparan + kepenatan. Hahaha...

Comments

Popular Posts