Azam 2014

kredit picture : Mr GOOgle yang baik hati

As salam u ols.

sajer ari ni terlebih rajin nak menaip + kerja x da sangat...
tak kisahla orang cakap dah 20 Januari baru nak bagitau pasal azam or anything..
sebelum ini tidak berkemsempatan nak luangkan masa jenguk blog ni..
macam la busy sangat kan.

oklah,
semoga tahun ni akan jadi lebih baik dari tahun lepas. banyak perancangan yang kami sekeluarga plan.

1.Yang penting sekali nak kukuhkan ekonomi keluarga aku. nak cari duit banyak-banyak, sebab next year nak pindah rumah kami sendiri. Harap everythg will be ok. Sekarang pun dan macam-macam fikir, nak beli sofa baru-lah, nak buat kitchen kabinet-lah, nak renovate rumah-lah.. hishhh... pening kepala sekejap. :p

2. Nak KURUS!!! hehe, thats why sekarang sanggup diet. Siap Diet Atkins lagi! no carbo. just limit 20g perday... memang mula2 nak stat dulu rasa boleh ke, rasa tak confident tu memang ade, sbb aku ni jenis yang suka makan nasik or mee or etc. tambah2 kalu masak nasik, ikan pekasam or budu-budu + ulam-ulaman. Perghhh!!! mmg bertambah okeyh!! Niat nak kurus tu memang dari selepas bersalinkan Mayra lagi, cume tak jadi2. asyik2 bertambah gebuss ade.. hihihi.. itu sekarang sanggup dan yang ajaib sekali sehingga hari ni genap 3 bulan aku tak sentuh sebarang karbo. so far ade jugak tercuit2 sket cam kek coklat je lah. lain2 karbo memang tak. aku dah macam tak berselera langsung nak makan nasi.. hehe. cuma ari tu ade jugak terrr-minum air manis sket. bedal je la. terliur punya pasal. Alhamdulillah so far berat dah turun 13 kilos. target nak turunkan lg 8 kilos. Semoga aku bertambah kental. hehe.

apa lagik ehh????

macam dah tak tau nak tulis jek. hehehe..
aktiviti harian pun cam biasa je.. ari tu cuti panjang pun macam boring gile2 je. kami dok umah je. then petang2 ajak en. suami kuar. pergi tengok rumah-lah, pergi makan meatballs ikea-lah (aryshalah sebut2 nak makan) last day tu keluar pergi Alamanda, sebab terasa teringin nka makan kat Fish Manhanttan. alhamdulillah, kenyang yang teramat. :P

ok-lah, dah terasa banyak sangat membebel. nak kena buat kerja plak.
nanti esok aku update lagikkk ye.. ! Janji!!

salam sayang,
fiza


Comments

Popular Posts