RESEPI ATKINS

Hye korang...


sape2 nak diet Atkins. meh try resepi semudah ABC tapi rasa-nya yang sangat2 Walla!!!

GRILLED CHICKEN
(resepi ni aku ambil dari group FB Kelab Diet Atkins )

Bahan-bahan:-
7-8 ketul ayam (aku suka bahagian kepak) - bersihkan
Blackpper - tumbuk kasar
Garam - sikit je
Parmesan Cheese/apa2 cheese kegemaran korang
Brokoli/Carrot or anything yang korang suka - bersihkan & toskan
Magic Pan or kuali ape2 yang boleh men-grilled
Sedikit Olive Oil -kalu takda guna je minyak masak biasa

Cara-cara :-
1. Gaul rata ayam + blackpepper + secubit garam (aku tak letak pun) . Then biarkan seketika. lagi lama perap, lagi sedap!
2. Kemudian, grilled-kan ayam bersama2 sayur-sayuran hijau atas Magic Pan. Biarkan ayam tu betul2 masak. Make Sure kedua-dua belah masak ye...
3. Apabila dah masak, dan warna keemasan, sila tabur Cheese di atas ayam tersebut. Ingattt.. tabur kedua2 belah ye!
4. Sedia untuk dimakan. tak perlukan sos or perasa lagi. dah cukup lazat

SELAMAT MENCUBA

Comments

Post a Comment

Popular Posts