Salad with chicken meatloaf

Buat yang berdiet,

Nah untuk korang.

Salad with chicken meatloaf
Best sgt2.
Subway pun kalah.
Hahaha

Resepi campak2 je.
-salad
-timun jepun
-bawang merah(dihiris halus)
-thousand island (sile rujuk karbs dulu ye.)
-chicken meatloaf-di salai n hiris halus.
Cara2:-
-gaul semua.then boleh makan.

Sebenarnye, since buat atkins ni.. seriusly aku cakap memang tak pernah berlapar. Sebab semua boleh makan kecuali karbo dan sugar. Alhamdulillah,  kalau dulu aku ni penggemar Neskafe Ais. Setiap hari kadang sampai 2kali aku minum. Sampai tahap ketagih Coffea. Tapi kini, semua tu aku x sentuh. Demi nak kurus.
Tujuan utama nak sangat2 kurus adalah kerana aku tension sangat2 setiap kali jumpe sedara-mara yang asyik kutuk tahap keobesan aku. Sedih sangat2 even terpaksa bermanis-muka setiap kalo kena tegur. Ada ketika aku sampai menangis. Sedih samgat2. Plak tu, setiap kali nak keluar for sure dok depan wardrobe sebab mencari baju yang seshuai... sedihh sgt2 sebab semua baju menampakkan kegemukkan aku!
Alhamdulillah kini dah 4bulan aku mengamalkan atkins ni... nasi or mee or speg or anythg karbo memang aku tak sentuh. Even sekarang ni macam slow skit nak turun. Sebab aku dah malas nak exercises!  He he he...tetapi penurunan tetap ade.
So far, encik suami pun support aku diet nie. Die pom asyik dok suruh aku masak menu diet je. Kira tumpang sekaki.
Ramai yang tanya aku dah sampai phase berapa. Sebenarnye aku masih induction phase. Aku hadkan 20gm je karbo. Aku aimkan sampai 55kilos. Baru nak beralih ke phase 2. Bila tu tak tau lagi. Hehehe... aku akan continue sampai bila2. Insha allah!
Senang je diet ni. Sesiapa pun boleh join. Even breastfeeding mommy pun boleh!
Ayuh kita semua mengamalkan gaya hidup sihat. Malah makin sihat makin cantik.sebab tiada lagi lemak2 yang tersembunyi. Bonus tu!
Good luck to all newbie!


Pza

Comments

Popular Posts