Sup Malas

Bedal je..


pagi2 aku dah letak gambar makanan kan? nasib lah! ha ha ha
ni menu last week. balik2 keja terasa lapar, tapi malas nak beli or masak yang heavy2.
buka fridge tgk ade bahan2 untuk buat sup campak2 ni.
sesuai sangat untuk orang yang malas cam aku. anak-anak pun suka nie..

meh sini nak tepek resepi:-

fish ball/fish cake/ crab frozen ( senang citer beli yang pakaging siap2 steambot punye) --- aku beli kat giant
bawang putih + merah  - hiris2
kiub ikan bilis
ikan bilis -sikit
minyak untuk menumis.

cara-cara:-
tumiskan bawang2 + ikan bilis. biarkan wangi skejap then letak kiub. tambah air, ikut sukatan korang nak banyak ke sikit.
lastly letak la frozen food . biarkan menggelagak. letak garam(jika suka). then makan panas2.

p/s : buat Atkiners, sila lihat kandungan karbo yer!! for Induction Phase tak digalakkan makan [rocessing  food yer!! (aku tak pe, sebab dah 4 bulan x jamah karbo...

Selamat Mencuba!
pZa

Comments

Popular Posts