Update terkini Ber-Atkins

Selamat pagi semua...

Happy sebab bercuti panjang, walhal dok umah je.. tak g memane pom.. sbb kesihatan tak mengizinkan, plan-nya memang nak blk kampung.. tapi 1 day b4 tu aku tetiba mlm2 menggigil kesejukkan dan suhu badan pun panas. alih2 tak jadi balik kampung.. dok memerap je kat umah.

meh nak citer pasal aku ber-atkins, so far alhamdulillah aku tak sentuh langsung karbo2 yg berat cam nasik, mee, bihun, spegethi, pizza.. tak tau dari mana tekad itu datang! memang sebelum ni nasik takpernah miss! siang malam bedal. hehehehe..

Maybe sebab ramai mulut2 puaka yang asyik memerli dan menegur betapa gemuknya aku. memang sangat down tiap kali kena tegur. terfikir jugak, salahkan kalau badan berisi? salahkan kalau kuat makan?
ermmm... biasalah mulut manusia.. dari situlah aku bertekad nak menguruskan badan. hehe. harap2 tak sekerat jalan!

Aku betul2 stat diet pada 21 Oktober 2013. Memang pada hari2 permulaan badan aku lemau je, selalu pening2.. tapi aku tekad. then slowly lepas 2nd week aku jadi makin kuat. Alhamdulillah. bulan pertama memang aku buat 'clean diet'. Hari-hari manjang je makan telur, salad, dan telur. hehehehe...
En suami pun terbabit samer dgn menu aku. hehehe

but, 2nd n 3rd months aku dah jamah2 sket2. cam kek dan kerepek.. tapi memang aku akan make sure-kan karbo tak melebihi 20g sehari.. hehehe... kena pandai2 cover.
So far aku minum Green Tea 2liter seharian. best ape minum green tea.. plak tu minum time suam2.

Tang Workout plak, memang hari2 aku berkayuh basikal tak pun skipping.. cume ada jugak time malas. hehehe.. tu je setakat ni yang termampu aku buat.

So far, berat aku dari 75kg ------------------------ dah turun ke 60kg!
Suka sangat2.. Alhamdulillah.
Aim sekarang nak jadik 55kg je. Then maintainkan je..
 
love,
pza

terkini : 60kilos dr 75kilos within 3months
ber-selfie......... muka dah kecik sket..

Comments

Popular Posts