Majlis Menyambut Menantu




as salam 

Sebenarnya n3 ni dah terrperam lama dalam draf. nampaknya penyakit M dah kembali.. hehehe
Kejadian  ni pun dah seminggu berlalu.

Aku sekeluarga balik kampung sebab nak attend kenduri 'Majlis Menyambut Menantu anak buah belah suami. Kali ni awal-awal aku dah beli tiket flight, sebab masing2 malas nak drive. Lagipun just nak balik kenduri je. Tak pergi memana. Flight pukul 8.30malam. Ngam-ngam 9.30mlm adik aku dah tunggu. Sebab malam tu kita org terus balik ke rumah Abah aku dulu sebelum ke rumah in law aku kat KB. Sebelum balik ke rumah abah aku, kiter org singgah makan Nasi Air dan sempat singgah Wakaf Che Yeh sebab nak beli Pulut Ayam yang merbeles tu. Sampai sekarang masih teringat2. sedapp..

Macam biasalah, kalau dah balik ke rumah Abah, for sure adik2 aku request nak makan makanan yang best-best sahaja
so, aku decide nak buat Ketupat Sotong, kebetulan harga sotong murah sangat iaitu RM12/kg. dah la besar2.


Ketupat Sotong XL
Nasi Air + Perut Muda (aku tak try pun)


So, ni gambar-gambar semasa kenduri Menyambut Menantu. aku suka betul kaler pengantin ni. Emerald Green.
tahniah!
:)
upacara membaling gula-gula. anak-anak aku takut plak. haha

sempat kan?
mama & mayra sama naik. suka bergambar!
Thanks Afif & keluarga sebab datang
;)
smileee................kakak snap!
auwwwww.... like2

Comments

Popular Posts