Jalan-jalan di Utara

Hye korang....

N3 g Bandung pun tak habis lagik, tiba2 dah rasa nak buat N3 baru.. hahaha
layan je lah kan.. Sebenarnya, plan nak g Langkawi tu just nak bawak budak-budak ni berjalan sebab masa pergi Bandung dah tinggalkan mereka. Kesian la plak kan selalu tinggal2 ni. Pergi plak after balik Bandung tu. Kira oklah kan..Then ajak my sis if nak join kami sekali ke tak. alih2 bukan hanya dia sekeluarga yang nak join. My mak sepupu dan anak dia nak join sekali. Jom apa lagi, mohla kitaa.. bercuti bersama-sama. Kami ke Langkawi naik AA kat KLIA2. Sah2 sampai je KLIA2 tu cam kagum sket. Besarrrrr sangat2. nak carik pintu masuk pun boleh tersesat. Haa.. ni KLIA pun kalah. Accomadation Ok! cuma kena berjalan jauh. Kesian plak orang-orang veteren. Yang bestnya, kat Balai Menunggu tu memang di khaskan satu2 untuk setiap penerbangan. Kira tak bercampur langsung lah dengan another flight. WIFI pun dapat free 1Jam, kalau tak silap. But, As usual AA kan selalu delayed. Sepatutnya flight jam 6.55petang, dan-dan 7.30malam baru bertolak. Redha je lah, Yang si adik dah tunggu kat sana dari pukul 7.30malam lagik. sabar yee adik-adik..





Sampai-sampai je kat langkawi jam 8.30malam gitu, nasib baik sebab Adik aku dah settle ambil kereta kat Jeti, ambil Myvi je senang. Anak-anak pun dah bising sebab lapar, So, sampai-sampai je kami terus terjah EE Burger kat Kuah. 1st time makan, BESTT & MURAH cuma tak sempat nak repeat lagikk.. Tengok ni gambar yang aku amek, yang lain-lain tak sempat nak amek gmbar sebab anak-anak dah lapar.. hehehe..

Chicken Grilled yang super-doopa ohsem!! RM9.50 je u ols!

Beger Ayam special, siap ada fries kalau tak silap RM3.50 jeee

Dah kenyang-kenyang semua balik tido!!

Masing-masing dah tak sabar nak jalan-jalan esok,
So esoknya kami ke Cabel Car, sebab ke sini my kazen yang penah naik nak try, aku & family tunggu je kat bawah. gayat kott nak naik lagik sekali. hehehehe.. Sebelum tu pergi breakfast kat Kuah, boleh tahan sedap jugak roti canai + Gulai Kawah kat situ. Cuma yang tak tahu apa nama kedai tu... .Selesai je kat situ trus kami beli pakej Mangrove Tour, kami decide nak g petang sebab masing-masing dah tak sabar nak g HIG la, Saga la, Idaman Suri la... So sebelum balik ke Kuah kami singgah makan kat Jom Ikan Bakar. fuh.. ramai gile orang. bas sampai 5-6buah. SO, imagine lah camne kami bersusah-payah nak carik tempat duduk. alih-alih dapat sebelah tempat orang bakar ikan tu. belasah je lahhh .. asalkan dapat makan. hahahaha..

So meh layan gambar2 kami Mangrove Tour tu...


budak techikk yang super-doopa cuteee!












kami semuaaa


Seronok. Best. Teruja.
fuhh, tak tau nak cakap apa lagik, sebab best sangat-sangat join Mangrove Tour nie. Maybe next time nak Mangrove kat tempat lain, Krabi mungkin.. hahahaha

Then selepas tu, kami pekena laksa kat sebelah Airport tu. even masih kenyang, tapi nak jugakkkkk... :)
Plan asal nak g Pantai Cenang, sebab memandangkan dah nak magrib, adik aku yang bawak maikcik-makcik tu nak g shopping terus kami berpisah. Aku & family ke Cenang. lepak2 sambil makan Artisan Pizza ( makannnnnnnnnnn lagik!!!!) hahahahaha


Hari ke3
(hahahahahaa.. tengok betapa malasnya aku, sekali harung je aku buat!, kang kalu tak malasssssssssss)

Oh, yer 12 Mei tu aku ada exam online SPA so pukul 8pagi dah standby depan ipad, hahaha, mandi pun tak, siap 2 bijik ipad aku letak sebelah. senang nak carik jawapan. hahahaha..
Alhamdulillah, boleh jawab. cuma tak tau betul ke tak je. sebab banyak aku hentam je. al-maklumla, mana aku study2 nie.. hahahaha

Mehla korang layang gambar-gambar sebelum bertolak balik malam tu.

Laksa Ikan Sekoq pekena  dengan Air Nyiur! besttt

Coklat kegilaan semua

SEBAB UTAMA AKU KE LANGKAWI. BEST! JOM G LAGIKKK SAYANGGG

sedapnyeeee



Sebelum ke Airpot, sempat g penuhkan perut. hancusss diet ai

yeayy, dapat perfume sempena Mother's day! thanks sayanggg...
babaiii... nanti kami datangg lagikk!!!!


oh yer,
trip kali ni aku tak shopping ape-aper pun.. just beli cokelat je! Malas nak beli barang-barang besar. kang susah plak nak simpan. hahaha.

percaya tak, aku beli ni jerrrrrr........



CUN kot! hahaha. dah lah Murah, RM20 je seketul tu.

OKlahhh,

dah nak sambung kerjeeeeeeeeeeeeee..


lot of luv,
fiza

Comments

Popular Posts