Ana Ikan Bakar Petai, Bangi

Kelmarin malas nak masak; so decide dgn en husband mkn kat Ana Ikan Bakar Petai. Maklumla dah xleh masuk nasik dah, so terasa nak ratah ikan je. Sampai2 sana dah pukul 6.30ptg.. yang lucunya kami terus cari meja n terus ke kaunter ikan & seangkatannya. Sekali pekerja dia tegur dh daftar meja kat kaunter depan ke. Hah? terkejut we ols. Kena daftar bagai. Nasib baik ada beberapa meja kosong. Lain2 dah fully booked! kencang betul bisnes Ana Ikan Bakar Petai ni kan. Salute betul kat owner!
Yang paling best & sayu sekali sementara nak tunggu berbuka puasa, ada tazkirah khas yang di beri oleh penceramah jemputan. Memang best sangat2, kira sementara nak tunggu berbuka tu boleh la pengisian ilmu yang berguna. Bukan sekadar itu, malah pihak Ana Ikan Bakar Petai juga turut mengimankan solat Magrib selepas 15min waktu berbuka. Tetapi, masih ramai yang tidak menghiraukan. Ya Allah, tak rasa puasa sia2 jika tidak melakukan benda Wajib?
wallahualam.
Malah nak komen!

Secara keseluruhan, makanan best sangat as usual. Cume sebab mungkin kuota perut dah mengecil, Maka x semua benda aku dapat bedal. Hahahaha...
Selepas semua settle kami rushing ke Giant. Saja nak tengok2 kedai kat sana.
Walaupun sales kurang 1-2hari ni, namun aku bersyukur sangat....

****So kepada korang yang belum ada baju raya anak2 kecil tu jemput ke booth kami di Giant Seri Kembangan. Harga menarik menanti anda.

Comments

  1. akak harga dia camna pulak? dah lama teringin nak makan sini. lalu je sini mmg ramai gilak la orang huhu

    ReplyDelete
  2. harga ok kot. ari tu akak makan Ikan Pari Bakar + Ketam 2 ekor + Udang Galah 3 ekor + Sotong 1 ekor + Sup ayam + Nasi 2 + Air 1 jug = RM89 je. rasa berbaloi dengan rasa yang best. :)

    ReplyDelete

Post a Comment

Popular Posts